Педиатри ще дават дежурства, за да спасят от закриване детското отделение в Перник

Лекари педиатри ще правят график за дежурства в отделението по Педиатрия на пернишката МБАЛ „Рахила Агелова“. Медиците са се споразумяли за оказване на помощ между 20 ч. вечерта и 8 ч. сутринта през работните дни и денонощно през почивните и празнични дни медицинска помощ на деца. Това ще облекчи работата в отделението по Детски болести.

Решението бе взето на работна среща на 18-ти март, относно проблемите в детското здравеопазване в област Перник. Както вече писахме, директорът на болницата Анатоли Митов неколкократно алармира, че отделението е пред затваряне и няма да има кой да оказва помощ на малките перничани. Той апелира и към своите колеги педиатри, общопрактикуващи  да се включат с  дежурства, за да не затвори детското в Перник.

За работната среща съобщават от Регионалната здравна инспекция. На нея са присъствали  д-р Юри Торнев-Директор на РЗИ-Перник, д-р Стела Димитрова-Директор Д МД, д-р Красимир Матеев-гл. инспектор в Д МД, д-р Анатоли Митов-Изп. Директор на МБАЛ „Р. Ангелова“ АД гр. Перник, д-р Веселина Шишкова-Завеждащ филиал на ЦСМП-Перник, д-р Николай Алексов-Председател на БЛС и д-р Красимира Станкова-представител на сдружението на общопрактикуващите лекари.

Всички са обсъдили обстойно проблемите на отделението по Педиатрия и са стигнали до решение да се създаде график за дежурствата, които ще облекчат работата в отделението по Детски болести.

В област Перник лекари с придобита специалност по Детски болести са 25 от които 16 са общопрактикуващи лекари.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Крещяща нужда от педиатри в Детско отделение: няма кой да преглежда децата на Перник

В Деня на детето Перник може да „празнува“ закриването на Детско отделение

Отчаяни мерки! Пернишката болница предлага безплатна квартира на всеки педиатър, който дойде да работи в детско оделение

 

Коментари

коментара