Златното момиче на Перник Сияна Борисова заблестя с нова купа в ръце!

Златните момичета на СКХГ“Виктория“ – Перник за пореден път се наредиха сред най-добрите гимнастички. Малките грации заслужено се класираха на първите места в международния турнир по художествена гимнастика Golden Pirin Cup”, който се проведе в Благоевград. Сред тях се откои талантът Сияна Борисова, която въпреки седемте си години не признава друго отличие освен злато. 

Сияна отвя конкуренцията и спечели  първото място , златния медал и естествените аплодисменти на зрителите в залата в Благоевград. Пернишката гимнастичка получи и награда „мини-мис“ за своята грация и артистичност.

„Маги Топалова е с ново съчетание, което играе едва втора седмица се класира пета. Това се дължи на това, че тя на килим си мислеше за самата композиция и направи две грешки, които е абсурд да ги прави, защото тя е много качествена и занапред ще се класира много по-добре“, сподели треньорката Виктория Велинова.

Също с ново съчетание  на международния турнир игра и ансамбъл 2011. „Те имат голям напредък от последното състезание във Велико Търново-тук бяха по-еднакви, по-самоуверени и на мен лично много ми харесаха децата“, категорична бе Велинова.

„Много съм доволна от децата от нашия клуб, но не съм доволна от организацията на самото състезание. Може би това ще ни бъде последното участие в този турнир, защото на последния ден не ни бяха казали, че ще класират  възрастовите групи заедно, поради липса на медали. Ние съдиите ги оценявахме по  различни критерии-по-малките от по-големите и в един момент  по-големите се   оказаха след  бебетата, така да се каже, което е пълен абсурд“, сподели с огорчение треньорката на малките пернишки  грации.

„Децата от СКХГ“Виктория“-Перник  се представиха много по-добре, като започнем от 2007-ма година, които досега играеха в ансамбъл- те играха  чудесно, страшно съм доволна от тях . Влязоха в осмицата.  Тъй като момичетата  са много талантливи, треньорския щаб реши да им даде шанс да покажат своите възможности и те го доказа сега на практика. Бяха прекрасни“, не скри задоволството си Велинова. Според нея голямата изненада е дошла от родените през  2006-та година-Беатрис Иванова и Калина Петрова, които са се класирали в осмицата.

“Такава радост преживях , не съм очаквала! Децата бяха с нови съчетания, нямахме нищо старо. Бяхме доста стресирани и аз като треньор и те като състезателки“, сподели още Велинова

 

Коментари

коментара