Малките миньорци на Перник в пълна готовност за футболните първенства

В навечерието на подновяването на юношеските футболни първенства в Югозападна България Миньор е готов за старта, заяви директорът на школата Петър Анестиев.

„Мисля, че треньорите свършиха добра работа в подготвителния период. На международния турнир в Сандански, който завърши преди дни, се представихме достойно и завършихме първи в две възрастови групи. Не е тайна, че за нормален тренировачен процес трябват и добри условия. Въпреки големите усилия на Община Перник има още какво да се желае. И ние като школа трябва да се развиваме и да сме полезни не само на Миньор, но и на децата“, каза Анестиев.

„На всички ни се иска всичко да е наред, да имаме достатъчно терени веднага, но не мога да не отбележа, че напоследък има развитие в правилната посока. Условията се подобряват с всяка изминала година. Бе направен ремонт на съблекалнята на стадион „Звезда“. Теренът бе реновиран с необходимото количество каучукови топчета, разполагаме с машина за изкуствена трева. Голям плюс за най-малките ни футболисти е залата на стадин „Миньор“. Използваме и други игрища, изградени в различните квартали на Перник през последните години. Основният ни проблем са терените с естествена трева, но съм сигурен, че ако Общината продължи да гледа с добро на подрастващите перничани, решение ще се намери“, смята бившият защитник на „чуковете“.

Източник: minyor-pernik.com

Коментари

коментара