Малките българчета от градина „Знаме на мира“ в кв. Изток заредиха с емоции певицата Ива Давидова за 3-ти март – тя раздаде целувки и мартеници

Възпитаниците от ДГ №11 „Знаме на мира“ представиха спектакъл, посветен на Деня на освобождението – 3-ти март. Празничната програма се състоя в галерия „Марин Гогев“ в кв. „Изток“.  На тържеството присъстваха зам.-кметът по образоване и култура Севделина Ковачева и кметът на  най-големия пернишка квартал Емил Костадинов. 
Специален гост на тържеството бе пернишката певица Ива Давидова, която остана очарована от малките българчета.
„Днес имах честта да присъствам на въздействащо тържество на възпитаниците на ДГ 11 „Знаме на мира“ по повод националния ни празник 3-ти март! Развълнувах се от горящите очи на децата, пеещи едни от най-патриотичните песни на България! Кулминацията беше малката Анелия, която под звуците на „Кой уши байряка“, преоблечена като Райна Княгиня, шиеше знамето за Априлското въстание! Впечатлена и заредена, си позволих лично да закича децата с мартенички, символ на здравето, щастието и чистотата! Изказвам своите поздравления към колектива на ДГ 11 за поддържането на обичта към българските традиции в детските сърца! Децата – бъдещето на Перник, на България и света!🇧🇬, сподели Ива Давидова, която заедно с малката „Райна Княгиня“ и със знаме в ръка поведе хорото на малчуганите. 
Малките перничани с гордост рецитираха стихове и пяха песни , посветени на живота и делото на национални герои, допринесли за освобождението на България. Песните на  Ива Давидова пък огласиха залата и вдигнаха още повече настроението.
„По този начин трябва да предаваме на децата си заветите на апостолите, на революционери и възрожденци! Да възпитаме у тях гордост и себеуважение от това, че са потомци на героично минало и доблестни граждани на Родината! За да имаме достойно бъдеще! И да пребъде във времето България“, споделиха гостите на тържеството, които бурно аплодираха малките перничани.

Коментари

коментара