Жесток скандал! Кофа с помия се изля върху семейството на Сиси от Перник

Голям скандал избухна в социалните мрежи,  а в основата му е семейството на малката Сиси, която продава картини и мартеници, за да помогне на болния си баща.

След вълната от съпричастност, която перничани оказаха на бедното многодетно семейство, сега кофата с помия се разклати и се изсипва над главите им.

В социалната мрежа хора започнаха да се изказват, че семейството са мамили, а животът на таткото на Сиси не е застрашен от болест. От своя страна момиченцето в гнева си каза, че тези, които говорят срещу тях не са хора и започна да кълне.

Истерията очевидно е тръгнала от изказване на Лео Кадели ,

което можете да видите ТУК , както и от гневен пост, приписван на бащата Ивайло, който заплашва да избие кучета, защото води децата си със страх на училище. Озадачаващо е обаче, че профилът написал това е без снимка и не е оригиналния фейсбук профил на Ивайло със снимката му. Потребители обаче твръдят, че семейството на Сиси се подвизават с няколко профила във Фейсбук.

Дали наистина таткото на Сиси стои зад него не можем да кажем, но постът породи вълна от гневни коментари, насочени срещу семейството. Представяме ви няколко скриншота на разговори във фейсбук, които бяха изпратени до пощата на zapernik.com по темата:

 

От своя страна ето какво написа Илияна, жената, която е сред първите, подали ръка на семейството на Сиси. Тя публикува и епикризата на Ивайло:

„Здравейте, от вчера си чета името в разни коментари, че заболяването на човека е измислица и т. н… Когато видях детето, преди време да продава картините си на площада, като човек ми стана мъчно и като майка реших, че мястото му не е на улицата, най-малкото не е безопасно. Реших, че по-добрия вариант е Интернет и по-точно фейсбук хората да помогнат, ако искат… Ами да, много хора помогнаха на това семейство. Взех епикризата на човека и я публикувах тук. Една лекарка, обясни веднага, че химиотерапията е безплатна – да, така е, в България все още е, но след тази химиотерапия се пият лекарства, които поддържат имунната система, поне я закрепят до следващата, освен тежката диагноза, Ивайло има тежък имунодефицит, както е написан в последния амбулаторен лист, който той публикува вчера. Отново ще публикувам епикризата му да опресня на хората които го наричат уж болен за какво става въпрос, моля да е прочетете докрай.
Не разбирам аз, обаче, след всичко, което се случва, защо трябва да валят обиди, защо трябва да има заплахи, що за думи са „малката пикла“, „аз ще се разправям с тебе“ и някакви подобни… Ако не искаш да помогнеш – просто не го правиш и толкова…
Ами освен мен, имаше много хора, непознати които им помогнаха защото вярват, както и аз, че човешкия живот е ценност. Никой не може да си избира сам орисията, раждат се хора, болни, остават неграмотни, живеят в бедност… Дайте да ги линчуваме… Преди мен младо семейство им подсигури отопление, Лео Кадели им изпрати хладилник, пари им бяха давали.. Вие, повечето, ни нарисувахте сякаш сме глупаци, защото сме им помогнали…
Моля, спрете се! Нали сме хора… От километри личи, че е болен, не ти трябва медицинско образование, за да го разбереш! Честно казано, никога не ме е интересувало миналото им, исках просто един млад мъж да си отгледа децата. Не бих поставила личното си озлобление пред застрашен живот, никога! И ще помоля, тези, които се срещнаха със семейството да изкажат мнение, за да няма хора, които да се чувстват подведени, че са помогнали!“

В крайна сметка обществото в Перник е разделено на две по отношение на това дали да се помага или не на Сиси и семейството й, а една благородна кауза е опорочена завинаги.

Хора в мрежата призовават да се спрат негативните полемики по случая и който чувства, че трябва да помогне, да го направи, който се съмнява, просто да отмине. Май така е най-добре…

Коментари

коментара