Пенсионери от три града – Перник, Кавадарци и Лесковац – се събраха на Трифон Зарезан в Македония

Пенсионери от три страни  – България, Македония и Сърбия – се събраха на Трифон Зарезан в македонския град Кавадарци. Специално за традиционната среща бяха поканени хора от Областния съвет на „Нов съюз на пенсионерите“ в Перник, разбра zaPernik.com.

Поканата е дошла съгласно сключения преди две години договор за сътрудничество между пенсионерските съюзи на двата града Перник и Кавадарци. На срещата са присъствали и старите приятели на Перник – пенсионерите от град Лесковац, Сърбия.

Тържеството е минало много задушевно и очаквано добре, а пенсионерите от трите балкански града са си обещали срещите им да продължат и занапред.

Председателят на пенсионерите в град Кавадарци Ристо Ангушев в своето приветствие изказал задоволство от присъстивето на пернишките пенсионери. Също така и пенсионерите от град Лесковац в своите приветствия казали, че дружбата им ще продължава завинаги.

От пернишка страна присъствали  зам. председателя на Нов съюз на пенсионерите Стефан Стефанов, говорителят и член на централния съвет Васил Щраков, също така и Катя Христова – председател на областния съвет и член на централния съвет на Нов съюз на пернсионерите/НСБ/, както и Тодорка Кирилова – координатор на съюза в Област Перник.

„Разменихме си традиционно взаимно подаръци, което още повече заздрави нашите взаимоотношения. Накрая след всички словестни приветствия си пожелахме здраве и дълголетие, след което всички тръгнаха по родните си места„, сподели Катя Христова.

 

Коментари

коментара