Кметство „Изток“ подгря Сурва 2019 с атрактивен спектакъл! Сурвакарката Ванеса свали маската си

Атрактивен спектакъл, съчетал в себе си колорит от цветове и звуци, пренесе житлите и гостите на Кметство „Изток“ в свят на мистика и  уникалините за страната ни традиции и обичаи. Приказната атмосфера беше допълнена от пъстротата на страшните маски на сурвакарите от с. Люлин и грохота на техните звънци.

„Нека чрез огъня, песните и танците да се потопим в магията на Сурва!“. 

С тези думи приветства всички граждани кметът на най-големия пернишки  квартал инж. Емил Костадинов.

Специално за празника пристигна и лицето на „Сурва 2018“ Ванеса, която свали старата си маска и прие от кмета новия си лик. Той беше изработен с много любов от децата в Кметство „Изток“.

Сред гостите бяха кметът на Перник Вяра Церовска и народният представител от ГЕРБ д-р Александър Александров, които бяха потопени  в тайнството  на автентичния  български обичай „Сурова“.

Динамичният и спиращ дъха спектакъл „Игри с маски“ преведе зрителя през дебрите на вечния сблъсък между тъмнина и светлина, магията и мистичността на древния обред и пречистващата сила на огъня.

В представения сценарий бяха преплетени  и изпълнения на модерни и народни танци и песни, а за праничната атмосфера се погрижиха славеите на Граово Ева и Ива.

 

 

Коментари

коментара