Ива Давидова и Dani Laser Show с грандиозно изпълнение на „Сурва“ 2019

Талантливата перничанка Ива Давидова ще изпълни известната шопска песен „Слънце“, която е любима на всички перничани, на официалното откриване на 28 международен фестивал на маскарадните игри – „Сурва“ в град Перник на 25 януари (петък) от 18 ч., съобщи тя до ZaPernik.com

Изпълнението й ще бъде оригинално и различно, защото е съпроводено с лазарно шоу. В България за първи път народна песен се показва по такъв начин. Известната изпълнителка се довери на Dani Laser Show, за да представи по нов и модерен начин песента „Слънце“, с която преди 15 години започва кариерата й в Перник.

Уникалното шоу бе презентирано на двойния юбилей на Ива Давидова, където тя отпразнува 30-годишнина и 15 години на професионална сцена, както и появата на третия й самостоятелен албум „Послушайте, патриоти“.

Първата изява на голяма сцена на модерното изпълнение на Ива Давидова бе на коронясването на Пловдив за Европейска столица на културата 2019. Dani Laser Show избра да включи песните „Слънце“ и „Мари Марийко“ в уникалния спектакъл, който беше аплодиран от много високопоставени гости от цяла Европа и многохилядна публика.

„Преди всичко исках да заложа на мистерията на българските гласове, защото считам, че това е уникалното, което ни отличава пред света и Европа. Трябва да държим на тези традиции и да ги представяме. Конкретно песента на Ива Давидова „Слънце“ ми е любима. Тя съчетава традиция и модерен стил, с което се доближава до младите хора и прави фолклора по-разбираем“, аргументира се Dani Laser Show за избора на народна песен към своя спектакъл, който изнесе в Пловдив.

„На фолклорната сцена съм вече от 15 години за мен и моето творчество това е много висока оценка. Такива прояви ме мотивират да продължавам да създавам и разпространявам българската народна песен. Изключително съм щастлива, че песента ми стана част от коронясването на Пловдив за Европейска столица на културата 2019, но още повече се радвам, че вече ще бъде представена и в Перник по този нов и интересен начин при това на най-популярния фестивал на маскарадните игри в страната“, заяви Ива Давидова.

Коментари

коментара