Детска градина от Перник на помощ на Ванеса

Детска градина от Перник помогна на малко момиченце да се лекува. Екипът от детска градина №3 „Пролетен цвят“, зедно с деца и родители организираха благотворителна кампания и събраха средства за малката Ванеса, която е по-малката сестричка на едно от децата в градината. Инициативата на градината е част от кампанията  „Щастливо детство за Ванеса!“ 

В рамките на един месец, заедно с общите усилия на учители и родители от Перник е събрана сумата от 2660 лв-, която вече е преведена по сметката на семейството на болното дете. 

„Искрено искам от свое име и от името на родителите на Ванеса да Ви благодаря – на учителите от нашата детска градина и ДГ с.Драгичево за работилниците с децата; на директорите на ДГ с.Драгичево – Румяна Павлова, ДГ №9 „Калина Малина“ – Михаела Ивайлова, ДГ №8 „Изворче“ – Искра Чернева, ДГ №11 „Знаме на мира“ – Радостина Спасова и Иви-стил фешън – Ива Йорданова, че се включиха с дарителски кутии; за човечността и подкрепата на г-н Емил Костадинов, кмет на Кметство Изток; на всички добри хора, които помогнаха и дариха!
„Ръка, която дава, не обеднява и сърце, което обича, не остарява!“,

благодари Десислава Петрова от ДГ „Пролетен цвят“.

Диагнозата на невръсното момиченце е тежка. Тя страда от хеморагичен менингоенцефалит с придружаващи заболявания: сепсис и ДИК-синдром. Това довежда до ДЦП-Спастична квадрипареза, Хидроцефалия, Атрофия на очния нерв и Епилепсия.

Следващата седмица малката Ванеска заминава за Турция, където я чакат прегледи от невролог, очен и ортопед и евентуално лечение. Също и двудседмичен курс на рехабилитация. Сумата която е нужна за всичко това е  7000лв. 

Коментари

коментара