Перничанин: Търсех си работа, а ме направиха муле за парични измами

Млад мъж е станал неволен участник в схема за рекет на баби от Перник. Александър пожела да разкаже пред zaPernik.com какво точно се е случило и ни изпрати скриншот от профила на човека, за когото твръди, че е „измамник“. Публикуваме без радакторска намеса разказа на перничанина.
„Този човек е измамник. Търсех си работа, той ми писа и каза че може да помогне. Уговорката беше, да съм нещо като куриер. Каза ми : „ще ходиш да взимаш поръчки, чертежи, скици или пари. За което ще получаваш 300 лева на курс. А курса е от Перник до Велико Търново“.
Съгласих се, все пак 300 лева не са малко пари. Разбрахме се. Днес на 21.01.2019 той ми се обади, каза ми: Има поръчка трябва да отидеш до кв.Изток да я вземеш.
Отидох да взема тази „поръчка“, чаках 10 минути, една баба се показа от терасата и ми хвърли една черна торбичка. А то какво било – „дамски портофейл“, вътре имаше 2000 лева. Веднага отидох в първо РПУ Перник, и съдействах на полицаите“
разказва перничанинът Александър.
Както неведнъж сме писали не са малко случаите, в които измамници се възползват от наивността на възрастни хора и им взимат парите по подобен начин. Въпреки апела на полицията да не се доверяват, явно все още има хора, които притиснати от страх и безпокойство продължават да изхвърлят пари и злато през балконите си.
Слава Богу има и хора като Александър, които провалят сметките на измамниците.
Ето и човекът, за който Александър предупреждава да не се доверявате

Коментари

коментара