Общинарят Милан Миланов призова перничани: Това са парите, които касаят всички нас

Утре предстои общественото обсъждане на проектобюджет 2019 в Перник. То ще се състои от 10:00ч. в заседателната зала на Община Перник. По този повод общинския севетник Милан Миланов призова перничани за повече активност, тъй като практиката показва, че  темата за обсъждането на Бюджета не се радва на голям обществен интерес и реално в залата почти не присъстват граждани. А после всички  се оплакват, че тяхната улица например не е заложена за ремонт за годината. 

„Това са парите, които касаят всички нас, това са нашите данъци и нашите такси, които плащаме в общината. По какъв начин ще бъдат разпределени и за какво, нека гражданите да заповядат на публичното обсъждане, за да могат да заявят своите намерения и своите виждания, за какво и по какъв начин да бъдат изразходвани тези средства.Това са милиони левове“, коментира Милан Миланов пред ТВ Кракра.

Очаква се в края на месеца за бъде гласувана окончателната рамка на Бюджет 2019.

Миланов разкритикува, че винаги публичното обсъждане на Перник става в последния момент, в последния възможен срок.
„Не е нормално, когато големи общини като София, Пловдив, Бургас, преди десетина седмици са си направили публичното обсъждане, а ние на последния възможен ден, на 15-ти януари, да направим това публично обсъждане“, каза Миланов.

 

Коментари

коментара