Сурвакарското село тази година на две места в Перник по време на Сурва 2019

Община Перник в момента изработва схемата, която предстои да бъде одобрена от гл. архитект, за разполагане на търговските маси по време на най-мащабното събитие за града Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва 2019“, информира  зам.-кметът Денислав Захариев и допълни, че ще бъде пуснато съобщение със сроковете, в които търговците от цяла България ще могат да подадат своите заявления за кандидатстване.

„Схемата ще повтаря миналогодишните такива, защото са успешни и търговците са доволни, успяват да реализират своята продукция. Цените са съгласно действащата Наредба, приета от Общинския съвет – 7,48 лв  на кв. м.е търговската площ за ЦГЧ за Перник , която ще трябва да се заплати. Петната са от 2 до 30 кв.м. за скарите, където перничани и гости ще могат да изпият по чаша вино и да опитат хубава скара по време на маскарада на така нареченото Сурвакарско село.

Отдел „Търговия и контрол“ съвместно с Общинския инспекторат правят всичко необходимо по организацията и спазване на обществения ред по време на фестивала, който тази година е от 25 до 27 януари.

Захариев уточни, че тази година Сурвакарското село ще бъде базирано на две места. Едното ще е на самия площад, където ще бъдат разположени 5-те къщички, които Община Перник изработи.  Другото място ще е срещу Двореца на културата и отново ще има вкусни изкушения, които ще предлагат търговците.

„Досега винаги сме успявали да се справим с  броя места, надявам се и тази година всичко да бъде нормално“, посочи Захариев.