Пияни и дрогирани шофьори се гонят с полицията из Перник по празниците

Четири бързи производства са започнати през почивните дни, след проверки на пътна полиция в Перник.

Фрапиращ е случаят  на 26-годишен столичанин,  задържан за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици и без книжка.

Докато на Бъдни вечер много хора се събират около семейната трапеза на постна вечеря, някои се дрогират и вършеят улиците с кола без да имат дори книжка. Такъв е случая на младия столичанин , който на 24-ти декември, около 03, 40 ч., в близост до ул. „Парижка комуна“ бил проверен лек автомобил Фиат „Стило“, управляван от 26-годишният М.Л. от гр. София. При изпробването му с техническо средство бил отчетен положителен резултат за  кокаин и метамфетамин. Пътните полицаи установили още, че водача е неправоспособен. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Друг дрогиран шофьор е задържан в пернишкия кв. „Изток“ след гонка с полицията и ПТП.
Екшънът се е разиграл на 22 декември. На пътен възел „Хумни дол“ в центъра на Перник бил направен опит за спиране на лек автомобил Нисан „Алмера“. Шофьорът не се подчинил и подкарал посока кв. „Изток“. В района на кръговото на ул. „Овар“ се блъснал с „Ауди А3“. При катастрофата няма пострадали хора. Водачът на аудито напуснал местопроизшествието и побягнал. След кратко преследване бил задържан и се оказало, че това е 32-годишният В.И. от областния град. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. В.И. е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Още един пиян перничанин е  катастрофирал вчера, около 17, 00 ч., когато е получен сигнал за самокатастрофирал лек автомобил на главен път Е-79. Пристигналите на място полицаи установили, че колата е „Волво“, шофирана от 47-годишният В.Е. от гр. Перник. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 50 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

51-годишен е управлявал нерегистриран автомобил. 
На 26 декември около обяд, в с. Боснек бил проверен лек автомобил „Мазда“, шофиран от местния жител Д.А./51 г./ Органите на полицията установили, че колата не е регистрирана по надлежния ред в Р. България. Мъжът е задържан за 24 ч. по Закона за МВР.
Работата по документиране на случаите продължава.