Ето какво искат децата на Перник – бъдещето на града ни!

„Добре е по-често да питаме децата. Имаме „умението“ да забравяме да виждаме и мислим през чистотата на детската душа“. Това споделя психоложката Аделина Иванова, която в момента работи с деца от 10-то ОУ в Перник. 

Ето отговорите на деца по темата какви са проблемите с бездомните животни и кой е отговорен за решаването им. /Това по повод на изказване на възрастен да се даде филия на куче с отрова – смешно, жалко и неинтелигентно като подход/. Убийството като решение как ли ще се отрази на децата?! /въпросът е и отговор/, пита Аделина Иванова.

Ето какво написаха учениците и не лошо да се замислим над това:

Психоложката Аделина Иванова работи с децата от 10-то ОУ и не само тества тяхното отношение към околния свят, но и го възпитава чрез ролеви игри. Резултатът от всичко това може само да ни радва: децата са особено чувствителни към темата за насилието над по-беззащитните, в случая бездомните животни и реално са преживявали ситуации, които са имали нужда да споделят. Оказало се, че са особено активни по темата и определено имат какво да кажат.

Повече за това какво мислят децата от 1ви клас по отношение на бездомните животни и насилието върху тях, можете да прочетете Деца от Перник за насилието над животни: Първокласници от 10-тото нарисуваха покъртителни картини как човек убива…