Две майки от Перник вършат работата на държавата – създават европейски условия за новородените бебета

Двете майки от Перник, които станаха известни с благотворителните си акции за акушеро-гинекологичтното отделение на пернишката болница, продължават да намират средства за отделението и да вършат работата на държавата – да предостави европейски условия за новородените и техните майки в Перник. 

Катрин се свърза отново със zaPernik.com за да ни сподели за новите нужди на болницата.

За Родилно отделение е необходимо да се закупят 2 броя инфузионни помпи, които струват около 1500лв. всяка. Необходими са три бюра и още толкова броя офис столове с подходяща дамаска за дезинфекция.

За Детско отделение са необходими играчки, като може и да са ползвани, но в прилично състояние.

За Неонатология са необходими зимни комплекти за новордени бебета, 20 броя, като 10 са за момчета и 10 за момичета. Доставната цена на бройка е 5,5лв. от магазин „Малчугани“. Повивалници (със странични предпазители) – 9 броя – доставна цена около 25,26 лв (магазин „Малчугани“ ). Шкафове за повиване на бебчетата – 6 броя по 180 лв за брой–доставна цена от магазин „Малчугани“. Шкаф за лекарства – 2 броя (най-обикновени, тип витрини със стъклени вратички) и бюро +офис стол.

„Благодарим ви, че не ни оставяте! Благодарим ви, че вие правите чудеса! Радостни сме, че не спираме да получаваме запитвания за нуждите на отделенията и тази година.  ЗАЕДНО сътворяваме чудеса. Предоставяме европейски условия на родилки и бебчета! Това е прекрасно! Това е нужно, за да имаме повече родени пернишки бебчета! Вие сте уникални! ПОКЛОН ДО ЗЕМЯТА“, обръщат се майките от Перник към всички свои съграждани, които помагат за каузата.

Ето и обектите, където са поставени кутии за дарения в изпълнение на нуждите на болничните отделения: 

1.Магазини „СНАБСТРОЙ“ – и в двата склада в квартал „Проучване“
2.Детски магазин-„МАЛЧУГАНИ“
3. Магазин за авточасти – „Иво Танев“ (срещу бизнес комплекс „Елена Георгиева“)
4.Дюнерите при болница – „БАТКО АЛИ“
5.Сръбската скара срещу болницата (на самия паркинг)
6. Кафето “ При Маца“ в квартал Тева – сладкарницата

Предстоят все още обекти, които ще посетим и ще ви запознаем с информацията. Добрината ви се помни! Добрината ви е причина все повече майки да бъдат спокойни за себе си и новородените си бебчовци. Оставаме на разположение за въпроси.