Гимназията по облекло и туризъм в Перник стана на 50 години

Професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски“ отбеляза 50-годишен юбилей от създаването на учебното заведение. Юбилеят беше отбелязан подобаващо в Двореца на културата. На тържеството присъстваха бивши и настоящи учители, ученици, служители, както и партньори от подобни учебни заведения в Литва и Италия. 
„Радвам се, че мога да бъда с вас и да споделя празника ви по повод 50-годишния юбилей . През годините училището е изградило много личности и професионалисти, с които Перник може да се гордее. Виждам , че приоритет на гимназията са новите технологии и добрите партньорства. Искам да ви благодаря затова, че за най-важните празници на Общината, когато имаме много гости от всички краища на света, вие сте до нас и правите невероятни кетъринги. Желая ви да бъдете активни, креативни и да успеете“,  каза в приветствено слово кметът на Перник Вяра Церовска и удостои директорът на учебното заведение Мария Герчева с приза на Община Перник.
В момента в учебното заведение се обучават 315 ученици от 8 до 12 клас. На празника присъстваха и техни връстници от Италия и Латвия. В рамките на празничната програма беше направена ретроспекция на важни факти от създаването на учебното заведение.
От името на областния управител на Перник, г-жа Цветана Пиралкова – главен секретар на Областна администрация Перник, отправи приветствие към училищното ръководство с пожелание успехите на гимназията да продължават да се умножават и през следващите години, а ефективното обучение да бъде надграждано с добри практики, опит и ентусиазъм.  Традиционно, по повод годишнината, училището бе отличено със специалния плакет на областния управител.
Освен кмета на Община Перник Вяра Церовска на празника на училището присъстваха и нейния заместник Севделина Ковачева, зам.-министъра на образованието Таня Михайлова, директори на училища и институции.

Коментари

коментара