Началникът на БЧК Наталия Минева получи плакет за заслуги от кмета на Перник

Кметът на Община Перник Вяра Церовска удостои със специален плакет директора на областната структура на Българския червен кръст Наталия Минева. Градоначалникът й благодари за нейната активна и навременна позиция.
Отличието беше връчено по време на срещата на червенокръстката организация с Комисията за оценка на доброволците, в която влиза зам.-генералният директор д-р Славита Джамбазова и Митко Зафиров от дирекция „Организация и развитие“.

„Тук съм, за да подкрепя и да покажа лично с присъствието си колко са важни всички ангажименти, с които БЧК в лицето на нашата областна и общинска организация се ангажира“, коментира кметът Вяра Церовска.

„Няма събитие, в което да не сме заедно и мога да кажа , че имаме изключително добра връзка . Всички тук , които са на тази маса, са наши приятели, те са във всеки един момент заедно с нас. Благодаря им за активността, защото работим екипно, когато има проблеми, бедствия и всякакви други причини , които могат до доведат до неблагоприятни обстоятелства. Много е важно да помогнеш на човек , когато има нужда, а не когато той може“, сподели кметът Вяра Церовска, която беше заедно с нейния заместник Севделина Ковачева.
От своя страна Наталия Минева също изрази благодарност за подкрепата и разбирателството, което получава от местната власт и подари на кмета юбилеен албум по повод 140 години от създаването на БЧК.
„Комуникацията между местната и държавната власт с червенокръстката организация е изключителна важна. Виждам , че един от компонент е вече с оценка шест плюс“, сподели д-р Славита Джамбазова.