Голям успех за Перник в Кикбокса за жени! Василена Йорданова спечели медал от Европейското първенство при жестока конкуренция

На провелото се Европейско първенство за мъже и жени в Марибор, Словения между 19-24.11.2018г. състезателката на СК „Василена – Перник“, Василена Йорданова спечели трето място в стил лайт контакт при жени до 50кг. , съобщиха до zaPernik.com

До полуфиналите Василена победи една от най – силните нации в този спорт – Унгария; европейската шампионка от Гърция за 2014г. и представителката от Словения.

На полуфинала загуби от представителката на Словакия, като 6 секунди преди края на срещата Василена водеше, но поради наказание й бяха отнети точки.

Това е първото състезание на Василена Йорданова при жените при един от най – трудните стилове в кикбокса на татами и най – конкурентен, това е голям успех за нея както и за клуба.

Треньорът й Калин Мирчев е изключително доволен от нейното представяне и оттук нататък ще продължават подготовката си за други големи състезания.

Същевременно децата на СК „Василена – Перник“ участваха на международния турнир Bulgaria Open, на 24-25.11.2018г. в гр. Пловдив, където участваха над 700 участника от 14 страни. Клубът участва с девет състезателя като завоюва 2 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала.

С отличията се окичиха :

Стилиян Асенов,
Тина Хаджиева,
Ясен Борисов,
Давид Златанов,
Изабел Михайлова,
Мартин Николов,
Марчело Кирилов,
Денислав Ефремов, 
Васил Михайлов.

Децата и юношите изиграха изключително многобройни и силни срещи при голяма конкуренция, за което треньорът Калин Мирчев им благодари и поздравява за отличната игра.