Трима братя – три златни медала за Перник!

За пореден път пернишкия таекуондо клуб „Клоян Ладимекс“ доказа на себе си и на света, че е сред най-добрите и респектира сериозно на провелия се важен турнир в Пловдив със стотици участници. СК “Калоян Ладимекс” представи Перник в Bulgaria Open по таекуон-до ITF този уикенд. 

 Първо място при юноши старша (16-17 г.), тежка категория спечели перничанинът Константин Симеонов. Този златен медал е много ценен, не само защото е извоюван на силния международен турнир Bulgaria Open TKD ITF 2018, а и защото е първият златен медал в новата категория (Тино навърши 16 години преди една седмица). След финала се оказа, че Тино е победил действащия европейски шампион в тази категория.
Днешните битки могат да се опишат като „Константин Симеонов срещу Гърция“. Четвъртфинал, полуфинал и финал срещу сто и деветдесет сантиметровите гръцки национали, които Тино надигра тактически и с мноооого адреналин!

На Bulgaria Open 2018 „Братята Симеонови“ направиха голям шлем. 
Трима братя – три златни медала!!!

Михаил Симеонов – първо място спаринг в категория 45 кг., 10-11 г., като убедително преодоля състезатели от Гърция и България.
Борис Симеонов – първо място спаринг в категория 40 кг., 10-11 г. (една от най-многолюдните категории с 21 състезатели). Победи последователно състезатели от Украйна, Македония, България… и изигра невероятно инфарктен финал с две продължения и „златна“ точка с представител на Сърбия.
Сутринта Бобо спечели и сребърен медал на форма като на финала отстъпи на съотборника си Христо Янчев. В същата дисциплина Мишо достигна до четвъртфинал.
 

Рая Янчева – бронзов медал в дисциплина форма при деца, момичета, 8-9 години, 8-7 гуп и бронзов медал в дисциплина спаринг при деца, момичета, 8-9 години, до 30 кг на международния турнир по Taekwon-Do ITF Bulgaria Open 2018.

Христо Янчев – златен медал в дисциплина форма при деца, момчета, 10-11 години, 6-5 гуп и бронзов медал на спаринг при деца, момчета, 10-11 години, до 40 кг на международния турнир по Taekwon-Do ITF Bulgaria Open 2018. На финала в дисциплина форма се наложи над своя съотборник Борис Симеонов, пред когото отстъпи на полуфинала в дисциплина спаринг.

Мартин Велков  – златен медал категория +55 килограма 10-11 години

Лора Василева – Заслужен златен медал ,след убедително представяне и отстраняване на представителките от Украйна!!!

Над 700 състезатели участваха в турнира по Таекуон-До ITF Bulgaria Open 2018 г., който се проведе в град Пловдив през уикенда.

Спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” е домакин на надпреварата, като у нас пристигнаха таекуондисти от Румъния, Гърция, Молдова, Естония, Чехия, Сърбия, Словения, Македония, Хърватия, Австрия, Уелс, Англия и Украйна. Българското участие беше от близо 300 спортисти от 21 национални клуба.

Горди сме, че сме част от този турнир и ще участваме с най-много състезатели, а имено 45 във всички възрастови групи. СК”Калоян – Ладимекс” е доказал безспорно своята класа не само в България но и извън страната. Нашите състезатели са на много високо ниво в Таекуон-до и в момента се намират в много добра спортна форма. Този турнир е едно малко Европейско състезание, където ние видяхме къде ни е мястото на клубно ниво в Европа. А амбицията на нашите треньори е да видим дали ние ще диктуваме нивото на професионализъм в този спорт” – коментира Иво Иванов V dan TK ITF и основател на клуба.

На 20.11.2018 г. УС на СК”Калоян –Ладимекс” взе решение да стане член на новата организация – World ITF Taekwon-Do Council където ще бъде един трамплин за участие в Олимпиади.

Снимки: Фейсбук

Коментари

коментара