Малките ангелчета на град Батановци посрещнаха с песни и букет свежи цветя кметицата на Перник Вяра Церовска

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и заместникът й по култура и образование Севделина Ковачева бяха сред гостите на тържеството по случай Деня на християнското семейство и откриването на новата еко-площадка в ДГ „Валентина Терешкова“ в град Батановци. 
Възпитаниците на градината представиха блестящ спектакъл, който включваше песни, стихове и танци. С творческите си изяви те приветстваха родителите и гостите на тържеството.
„Честит празник, мили деца, родители и гости, радвам се, че съм тук и споделям с вас този прекрасен празник. Не съм за първи път в тази детска градина и знам с какъв ангажимент, отговорност и любов се бори нейният директор – г-жа Паласкова , за да има добри условия за малките жители на Батановци. Поздравявам я за всеки един успех и знам, че до нея неотлъчно седи кметът Радослав Банчев“, сподели Вяра Церовска.

В детското заведение се обучават 100 деца на възраст от 1 до 7 години. Изградената еко площадка осигурява възможност за личностно развитие и емоционална удовлетвореност на децата при подготовката им за училище. Тя е изградена в рамките на националната компания „Чиста околна среда“ на тема: „Обичам природата и аз участвам“.