Областната управителка на Перник Ирена Соколова на среща с кмета на Ставрос

Областният управител на Перник Ирена Соколова е на кратко посещение в южната ни съседка, където заедно с кмета на община Ставрос Диамандис Лиамас и местната управа обсъдиха добрите практики за трансгранично сътрудничество и партньорство, обмяната на информация, идеи, добри практики и опит за насърчаване на двустранното икономическо сътрудничество, съобщиха от областната администрация на Перник.

Соколова изрази убедеността си пред Лиамас и екипа му, че срещи като тази водят след себе си обмен на икономически, социални, културни и административни модели. Те способстват за реализиране на проекти на съответните територии в духа на добросъседството и взаимоизгодните отношения.

През месец октомври тази година община Радомир подписа споразумение за сътрудничество с гръцката община. Проектодокументът предвижда съвместни взаимоизгодни действия във всички области на обществения живот и съвместно участие в проекти, финансирани със средства от европейските фондове. Той е изготвен на базата на реализиран от „Сдружение КРИБ – Перник” проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, партньор в който е и община Радомир.

Коментари

коментара