Търсят кой да ремонтира спортната база в Дивотино, на която ще играят българските ръгби шампиони „Валяците“

Община Перник обяви обществена поръчка за ремонт на спортната база в с. Дивотино, която бе дадена за ползване на пернишкия ръгби клуб „Валяците“. 

След като шампионите на България останаха без стадиона в Хумни дол, от Община Перник им предложиха мачовете да се играят на старата спортна база в село Дивотино, която бе отдадена безвъзмездно на клуба за 10 години.

Спортната база обаче е в тежко състояние и е нужен стабилен ремонт. Така се стигна и до обявяване на обществената поръчка за ремонт на сградата. Тя е на стойност 283 196 лв. без ДДС. Предметът на обществената поръчка е „Инженеринг – проучване, проектиране, авторски надзор и изпълнение и укрепване на спортната база“.

Сградата е на четири етажа и е пострадала от земетресението през 2012 г. Щетите са паднала мазилка, напукани стени, пукнатини по носещата конструкция.

Пълните изисквания за фирмите-кандидати за укрепването на сградата са публикувани на страницата на Община Перник. Можете да ги видите от ТУК 

Докато траят законовите процедури по оправяне състоянието на базата „Валяците“ ще чакат, а домакинствата за последните мачове от първенството бяха изнесени в други населени места.

Коментари

коментара