Концерт „Дишай Перник“ събира пернишки звезди на една сцена за чист въздух

Концерт под надслов “Дишай Перник” ще се проведе на 10-ти ноември, събота, пред Двореца на културата в Перник от 12:00ч. Организатори са фейсбук групата „Дишай Перник“ и в него ще вземат участие много пернишки групи и танцови състави. 

Организаторите – група граждани, притеснени от качеството на въздуха в града – имат за цел концертът да бъде началото на борбата за по-чист въздух. „Темата касае лично теб и твоите любими хора. Дишането е жизнено важно и твърде лично за всяко живо същество, въздухът влиза вътре в нас, влиза в дробовете ни и ние перничани желаем да дишаме по-чист въздух, тук в нашият град“, казват те.

„Целта на концерта е да се забавляваме и информираме заедно. Ще говорим за качеството на въздуха, за замърсителите, за начините за намаляване на замърсяването и справяне с лошия въздух и други. Подготвили сме още прожекция на филма “Бунище Земя” в 12:00 ч., 12:30 ч., 13:00 ч., 13:30 ч.“, казват още от „Дишай Перник“.

В концерта ще вземат участие „Майсторите на танца“,  „Акустик трио“, „Стоян и приятели“, група ДАР, ученици от музикалната школа към Двореца на културата – Грейс, Михаил, Емили и ученици от ОУ „КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ”.

В помощ на събитието са поканени „Грийн пийс“ България и „Нулев отпадък“, които могат да дадат експертна информация относно проблемите с въздуха и замърсяването.

Помислено е и за децата. За тяхното добро настроение ще се погрижи Център за детско развитие “Умни деца” в кът за игра.

Озвучаване и мултимедия за концерта са подсигурени от „Натучно технически съюзи – Перник“.

Коментари

коментара