Депутатът от Перник Александър Александров откри международния турнир по таекуондо „Sofia cup“

Народният представител от  ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров беше гост на откриването на традиционния  международен  турнир по таекуондо, олимпийска версия „Sofia cup“. Състезанието се организира за  шести пореден път от Таекуондо клуб Рамус и Българска федерация по  Таекуондо – стил ВТФ.


„Благодаря на организаторите за поканата да бъда част от това вълнуващо състезание на силата и духа. Щастлив съм да видя, че толкова много млади  хора се занимават активно със спорт, защото спортът  е онази незаменима  частица от здравословния начин на живот, която изгражда досциплина,  гради силен характер, той е един от ключовите елементи във вменяването на добро възпитание и уважение към хората, учи да се поставят цели, да се следват и да се постигат успешно“, сподели народният представител.

Той отбеляза още, че заедно с министъра на спорта Красен Кралев, са имали възможността да  поздравят младите настоящи и  бъдещи шамиони и да им пожелаят успех по пътя към нови  върхове в най-бързо развиващия се спорт в България.