КРАСОТА! Ето какво направиха в двора на 10-то ОУ в Перник

Еко кът със сцена на открито отвори врати в двора на  10-то ОУ „Алеко Константинов“. Красивият кът е изработен от естествени материали и разполага със специална сцена, екобиблиотека и дървени пейки. Засадени са 109 кипариса и 100 декоративни храсти, монтирани са и кошчета, монтирани са и кошчета за отпадъци, съобщиха от общината.

Идеята е чрез интерактивни и интересни форми на работа учениците да се приобщат към природата.
Красивата придобивка беше видяна от кмета на Община Перник Вяра Церовска, зам.-кметът Севделина Ковачева и кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов.
„Щастлива съм, че по този начин младите перничани ще се научат да бъдат отговорни към природата. Ще имат възможоността да си прекарват в приятна среда извънучебните занятия, като и да се забавляват с различни игри“, сподели кметът Вяра Церовска.
Учениците ще използват еко къта в часовете по различни учебни предмети, извън урочни дейности, както и за отдих в междучасията. Последните щрихи към проекта са да се дооформят цветни лехи и да се поставят приказни герои.

Новото съоръжение е изградено по програма на ПУДООС в рамките на националната кампания „Чиста околна среда“, на стойност 5000 лв.