Това го няма никъде! Счупиха шест от камерите за видеонаблюдение в пернишко

Умишлено са повредени шест от камерите за видеонабюдение, монтирани на входовете и изходите на Перник, съобщи директорът на ОД на МВР ст.комисар Димитър Попов. Повредената техника е в кварталите „Радина чешма“ и „Калкас“.

„Подобно нещо не се е случвало в нито един град в страната досега. Във всички градове, където има поставено такова наблюдение, камерите работят и са от полза на всички. В Перник обаче това не се случи. А те са от голяма полза на служителите на реда“ – каза ст. комисар Попов.

Все още не са заловени извършителите.

Системата за видеонаблюдение бе монтирана тази пролет. Камерите са общо 50. 10 от тях са на входовете и изходите на Перник. С камери е опасан и центърът на града. Технологията е ново поколение. Софтуерът има функции за издирване и разпознаване на автомобилите по регистрационните им номера, както и анализ на интензивността на движението. Целта на системата е да осигури по-сигурно място за живот на хората в града, като намали значително престъпността и нарушаването на обществения ред. Според ст.комисар Попов видеонаблюдението помага изключително много в работата на полицията, съобщават dir.bg.

Днес в областна дирекция на полицията в Пернки официално бяха връчени високопроходимите патрулни коли. Подробности можете да прочетете ТУК.