Детска площадка за 5 бона откриха в село Драгичево

Жителите на най-голямото пернишко село Драгичево могат да се похвалят  с още една придобивка – красива детска площадка. Тя се намира в двора на детската градина. Реализирана е със средства, предоставени по програмата на ПУДООС и е на стойност 5 000 лева.

Специално за децата са монтирани съоръжения –пързалка, беседка и пясъчник, направено е  и озеленяване. Всички компоненти са с доказано качество и издръжливост, отговарящи на изискванията за безопасност.

„Мили деца, радостна съм, че днес съм тук. Искам да благодаря на кмета на село Драгичево, на директора на детската градина и вашите учители, които правят всичко възможно да се чувствате добре – дворът да бъде красив и приветлив, а на лицата  ви да греят усмивките. Забавлявайте се и бъдете щастливи“, каза усмихната кметицата на Перник Вяра Церовска, която беше придружена от нейния заместник по култура и образование Севделина Ковачева.
Директорът на детското заведение Румяна Павлова коментира, че по този начин се стремят да научат малките възпитаници да обичат природата чрез красотата и хармонията.
В момента детската градина се посещава от 90 деца на възраст от 1 до 7 години.