Жана Огнянова от Перник – запомнете добре това име!

Перничанката Жана Огнянова направи фурор по време на Републиканското състезание по бокс. Тя спечели бронзов медал и събра очите на всички боксови треньори с хъса и играта си. 

За вълнуващата среща разказа треньорът на Жана от  СБК „Ладимекс“  – Манол Йорданов. По думите му боксьорката от Перник се е представила блестящо и е направила впечатление на всички. След мача дошли да я поздравят всички треньори и рефера на ринга.

„Те не вярваха, че тя може да издържи на шампионката от миналата година, която има медал от европейското първенство“, разказва Манол Йордонов пред ТВ Кракра.

„При излизането от залата Борислав Бояджиев ми каза: ощетиха ви. Треньорът на националния отбор дойде лично да изкаже поздрави, реферът, който беше на ринга. Всички мачове, където имаше техника, мисъл, не само да се нанасят удари ги изнесе тя. Просто беше невероятна“, хвали я Йорданов.

„Има какво още да надграждаме с треньора, шампионка трудно се побеждава, но аз съм доволна от себе си„, коментира железната перничанка Жана Огнянова.

По думите на Жана тя е мислела какво прави на ринга, докато опонентката й е удряла по-хаотично.

„Всички, цялата зала очакваха, че ще ме откаже. Но аз си казах: няма да ме откаже и с цялата си сила и хъс още повече влязох в двубоя и издържах и трите рунда. Реферът след мача дойде да ми каже: Браво, не очаквах това от теб, разказа Жана.

Жана Огнянова си е била поставила за цел да впечатли треньорите от националния отбор. И успя! Следващото предизвикателство към нея е Европейското по бокс.

 

 

Коментари

коментара