Началници докладваха пред губернатора на Перник са готови за зимата

Началници докладваха пред губернатора на Перник за готовност при възникване на кризисни и екстремни обстоятелства на територията на региона. Вече са сключени необходимите договори със снегопочистващи фирми, които ще поддържат общинската и републиканската пътна мрежа, както и автомагистралите „Струма“ и „Люлин“.
Наличната техника е обновена и увеличена, осигурени са повече пясък и индустриална сол. От «ЧЕЗ Разпределение България» АД уточниха, че са монтирани допълнителни автоматизирани съоръжения за по-бърза реакция при евентуални аварии и тяхното локализиране.

Това стана ясно от пробело се заседание на кризисния щаб на Перник, свикан от областния управител Ирена Соколова педи старта на зимния сезон.

След изслушване на докладите на общините и на всички институции, имащи отношение по подготовката на област Перник за предстоящия зимен сезон 2018-2019, стана ясно, че са предприети необходимите и неотложни мерки за реакция при възникване на кризисни и екстремни обстоятелства на територията на региона.

Областният щаб обсъди още готовността за нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването, услугите, отоплението в детските градини и социалните домове, осигуряването на бъбречно болните на хемодиализа, родилките и други тежко болни хора, както и цялостната подготовка на областта при непредвидени зимни условия.

Коментари

коментара