Старейшина номер 1 в Перник Искра Златанова се щракна до лидера си Цветан Цветанов в Сандански

Областният клубен ръководител на СГЕРБ-Перник Искра Златанова и представители на структурата взеха участие в Осмия университет на Старейшини ГЕРБ „Успешното европредседателство на България и новите предизвикателства пред ЕС“ в Сандански.

„Щастливи  сме, че имаме възможността да вземем участие в този форум, защото той ни дава възможност да премерим политическия пулс – докъде сме стигнали и какви намерения и цели имаме. Академиите на Старейшини ГЕРБ са изключително полезни и ценни, защото ни дават възможност да чуем и обсъдим проблемите по места, да търсим техните решения, да обменим добри практики и опит, сподели Искра Златанова. Тя отбеляза, че тази академия
е още по-специална, защото организацията отбелязва 10 години от своето създаване.

Конференцията беше открита от председателя на СГЕРБ и вицепрезидент на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП Николай Андреев и зам.-председателя на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на политическата сила Цветан Цветанов.

Гост-лектори на форума бяха министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, министърът на транспорта Росен Желязков, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министърът на външните работи и председател на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Владимир
Уручев, председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност Димитър Лазаров. В рамките на събитието лекция на тема „Цифровата икономика като един от приоритетите на ЕС – актуално състояние и перспективи“ изнесе и българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.