Пернишката власт на празника на Радомир

С тържествена церемония град Радомир отбеляза традиционния си празник Димитровден. Официални гости на събитието бяха кметът на Перник и областен координатор на местната структура на политическата сила Вяра Церовска и нейните заместници, областният управител Ирена Соколова, представители на общинското ръководство на партията в Радомир.

Под звуците на националния химн бяха издигнати българският трибагреник, флагът на Европа и знамето на Радомир. По традиция празникът продължи с отслужване на водосвет за здраве и благоденствие на жителите на града.
Приветствие по повод 26 октомври поднесе кметът на община Радомир Пламен Алексиев.

„Благодаря на всички вас, които сте дали своя принос за прославата нашия град. През новата година си пожелаваме да имаме ново спортно съоръжение, ново парково пространство и ново улично осветление. Заедно ще продължим да работим за бъдещето на нашия град“, сподели кметът Пламен Алексиев и пожела на радомирци здраве, късмет и успехи!


Поздрав към жителите и гостите на града отправиха губернаторът на Перник Ирена Соколова и кметът на Перник Вяра Церовска.


„Поздравявам хората, които инвестират в Радомир, поздравявам строителите, които изграждат този град, поздравявам тези от вас, които всеки ден дават труда си, бъдещето на вашия град“, сподели Соколова.


В празничното си приветствие кметът на Перник Вяра Церовска поздрави екипът на общината за усилията и постигнатите резултати, община Радомир да днес да бъде модерен, спокоен и красив град.


„Поздравявам ви за тези достижения, които имате подобряване на благоустройството и инфраструктурата. За това, че успяхте да отворите и развиете нови работни места“, каза още Вяра Церовска.

От 1855 г. Радомир чества Димитровден като празник на града, а Свети Димитър се смята за небесен покровител на жителите му.

Коментари

коментара