Павел, Венци Венц и Графа пеят за перничани в Деня на град Перник – 19-ти октомври

Павел, Венци Венц и Графа ще веселят перничани в Деня на град Перник – 19-ти октомври, разбра zaPernik.com. 

Целият ден, както винаги ще бъде изпъстрен със събития и за най-малките и за големите. Празникът ще стартира рано сутринта с празнична литургия в храм „Св. Иван Рилски“, която ще започне точно в 08:00ч.

Традиционно празнично дефиле на ученици от училищата, носещи името на покровителя на града ни Свети Иван Рилски ще тръгне в 11:00ч. и ще премине през площад „Кракра Пернишки“.

С това и ще започне официалната част на празника – ритуал по издигане на знамената под звуците на химна на Република България, приветствие на кмета на града Вяра Церовска към всички перничани и награждаването на заслужили пернишки дейци в областта на здравеопазването, социалната дейност, образованието, културата, спорта, медиите и бизнеса.

Ще бъдат наградени и избраните за почетни граждани на Перник  – баскетболната легенда Евдокия Огнянова, посмъртно, и народната певица на граовски песни Палина Горчева.

Стартът на празничните забавления ще даде Ансамбъл „Граовска младост“.

В 12:00ч. на естрадата в градския парк ще има програма за деца под наслов „Празнична палитра“.

Ако обичате изкуството и красотата, можете да разгледате изложбата живопис и скулптура на Мая Горова и Богомил Живков. Тя ще бъде открита в 12:30ч. в галерия  „Л. Гайдаров“.

От 13:00ч. ще започне концертна програма „Млади таланти“ на площад „Кракра“. В 15:00ч. купонът на площада ще продължи с фолклорен концерт.

Можете да се разходите и до историческия музей на Перник, където от 16:30ч. ще разгледате изложба „150 години храм „Св. Георги“.

А в Изложбената зала на историческия музей от 17:00ч. ще започне концерт на камерен оркестър „Орфей“ под името „Хоризонти“.

Любимците на младите перничани Павел и Венци Венц ще избухнат със своите хитове от сцената на площад „Кракра“ в 19:00ч.

Веднага след тях, от 20:00ч. те ще предадат щафетата на Графа, за да изпее най-големите си хитове заедно с перничани.

Както всяка година, така и тази Денят на Перник ще има и пищна заря. Тази година тя ще бъде малко по-рано – в 21:00ч.

За още допълнители събития ще ви уведомим своевременно.

А… да не забравим за всички, които ни попитаха: И тази година ще има Перник Мези.