Фондация „П.У.Л.С.“ насърчава позитивното родителстване в Перник


От месец април екипът на Фондация „П.У.Л.С. изпълнява проект за насърчаване на позитивното родителстване -„Личностно развитие срещу насилието“ с финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика.

Дейностите по проекта са свързани с предоставянето на терапевтични, социални и юридически услуги.

През месец май 2018 г. в рамките на проекта беше формирана и група по трудотерапия, целяща изграждане на капацитета на лица, пострадали от насилие. Участниците са ползватели на услугата Център за социална рехабилитация и интеграция към Фондация „П.У.Л.С.“. С цел надграждане на вече разгледани теми и продължаване на дейностите с групата, работата с участниците продължава до края на месец декември 2018г.

Групата се провежда с 8-10 човека като целта е откриването на силните им страни, овладяване на подходящи умения, трудови навици, преодоляване на затруднения в намиране на работа, както и придобиване на знания по отношение на позитивното родителстване.

В периода юли – септември 2018 г. участниците в групата имаха възможност да вземат участие в теми, свързани с отношенията родител-дета, план за развитие на детето, поведение на родителите, наказания и поощрения, положителна обратна връзка и похвала, установяване на ред и правила, говорене с децата.

Групата се провежда в рамките на 4 часа всяка седмица. Участниците са изключително активни, с желание за споделяне на личен опит. В групата ще бъдат включени нови участници, които са заявили вече желанието си за групова работа.

Коментари

коментара