7 медала за малките пернишки таекуондисти от клуб „Спартак“!

Снимки: Фейсбук

Със 7 медала се върнаха в Перник малките таекуондисти от клуб „Спартак“.

1 златен, 4 сребърни и 2 бронзови медала са извоювали за пернишкия клуб децата на турнир по таекуон-до, който се проведе в София.

Спортен клуб „Спартак“ показа как се работи ефективно, като се е представил едва с  девет участника, но е спечелил 7 медала при сериозна конкуренция на българските таекуон-до клубове.

Кирил Кирилов е взел злато в плюсова категория при деца до 9 години, клас А!
Върбан Кирилов – сребро в кат. 23 кг, клас А
Петя Здравкова в категория, кадети + 59’кг -сребро
Борил Симеонов след много оспорвани срещи в кат. деца клас А , 29 кг. се изправил на финал и малко не му стигна за златото, взе сребърен медал.
Илиян Тодоров взе също сребро при деца 33 кг. Клас Б.
С бронз се окичиха Димитър Величков и Момчи Стойнев .

Най- голям прогрес в играта си и заявка за бъдещи по-големи успехи показа Димитър Величков!


Треньорът на клуба Трифон Трифонов е много доволен от представянето на възпитаниците си и смята, че това е един добър старт на новия сезон.

Доволен съм, децата се представиха повече от задоволително. В същото време и видяхме някои наши грешки, върху които ще работим. Хубавото е, че на 13-ти октомври има отново турнир в Пловдив, в който ще вземат участие почти всички български клубове“, каза Трифонов пред ТВ Кракра.

Треньорът отличи някои от състезателите, които са му направили добро впечатление.

Единият е Борил Симеонов, който е спечелил сребърен медал в категория 29кг. деца до 9 годишна възраст.



Борил е спечелил с две категоричи победи, като втората победа е била с технически нокаут. Въпреки, че Борил не е взел участие в летния подготвителен лагер, той се е справил чудесно в категория, в която конкуренцията е много голяма, по думите на треньора.

Димитър Величков също се е справил страхотно и е показал огромно израстване за много кратък период от време. За съжаление той е останал с бронзов медал заради малка грешка по време на полуфиналната среща, въпреки, че е доминирал в двубоя. 

„Бях ядосан във втората среща, защото победих в първата, а във втората загубих накрая в последните секунди„, каза Димитър. 

На малките таекуондисти от Клуб „Спартак“ им предстои още един турнир след две седмици в гр. Пловдив. Успех!

Коментари

коментара