Един от най-големите спортни клубове в Перник кове не само шампиони, но и стабилна материална база

Един от най-големите и успешни пернишки спорти клубове  – СК”Калоян-Ладимекс” – освен шампиони, от години кове и стабилна материална база, в която да тренират децата на Перник. 

Спортният клуб обновява цялостното осветление на залата по таекуон-до в СК“Дружба”, съобщиха за zaPernik.com от клуба. Заменят се всички луминисцентни осветителни тела с LED осветителни тела , поради безспорните си предимства спрямо тях:
-3-4 пъти по икономични
-10 пъти по- дълъг живот
– значително по добра светлина
– не съдържа вредни вещества

„Светлината излъчвана от LED тръби не трепти и не дразни очите, защото е много близка до дневната и е много добре за всички трениращи и особено за децата. И се надяваме по този начин да доведем нещата до това : да се дават по-малко средства за консумативи и повече за спортна дейност„, казва треньорът Иво Иванов.

Също така в клуба се изгражда и система- контрол на достъп с чип карти, която ще доведе до по-голям контрол на влизащите в залата, по-голяма информация за тренировъчният процес на детето , а имено колко тренировъчни часа има, в кой тренировъчен процес е участвал и оттам ще дойде информацията за спортиста, което пък е важно за треньорите. Също така ще има информация да ли са минали медицински преглед децата.

Родителите могат по всяко време да разберат кога е пристигнало и кога си е тръгнало детето от залата/ден, дата час/, предоставя на родителите информация за събития и състезания, автоматично изпращане на електронната поща на родителя информация за детето .

СК’Калоян –ладимекс” е единственият клуб, който е изградил соларна система за топлата вода през летните месеци, с което също се правят икономи от консумативи. А за в бъдеще ще се постарае да изгради фотоволтаици за тока.

Коментари

коментара