Христо Ковачки обяви война на пернишкия депутат Станката?

Става страшно в Перник. Засегнати са бизнеси за милиони лева и здравето на хората. Както „За Перник“ написа преди малко, в статия на Информационна агенция ПИК от този обяд е публикувана информация, в която се твърди, че пернишкият депутат Станислав Владимиров – Станката, с помощта на сайта „За Перник“ пречил на „Топлофикация Перник“да гори боклуци в града ни, което било много безвредно.

В статията се казва, че:

  • Поради непрекъснато увеличаващите се цени на въглеродните емисии, Топлофикация Перник планира да се използва боклук (RDF).
  • Ръководството планира внедряването на алтернативни горива, чрез които да се намали количеството въглеродни емисии, което трябва да бъде купувано. Поради тази причина една от идеите е да започнат освен въглища да се изгаря и RDF, което само по себе си има множество предимства, включително, че това гориво е по-екологично от основното – въглищата.
  • Топлофикация Перник обявиха, че през идната седмица планират да организират открита пресконференция с представители на Ръководството и на институции с цел да бъдат разяснени предимствата на новото гориво както и да бъдат разсеяни всички съмнения относно влошаване качеството на въздуха в град Перник.

В статията няма нито дума за установените от РИОСВ след изненадваща акция в полунощ боклуци на територията на ТЕЦ „Република“.

Няма нито ред за това, че РИОСВ обяви, че е установил произхода на миризма на пластмаса на територията на град Перник – отново ТЕЦ-а.

Няма нито дума защо се горят в момента боклуци, за които няма издадено комплексно разрешително.

Но има огън и жупел по един от пернишките политици, които се противопоставя на това беззаконие – народния представител Станислав Владимиров – Станката.

В статията пише неща, които нямат нищо общо с горенето на боклуци,а именно, че Станислав Владимиров:

  • Е сериозен претендент за кметското кресло в Перник.
  • Използва всякакви подмолни тактики, с които да си набере симпатизанти
  • Успешно продължава старата червена традиция да гради пиар от страховете на хората
  • Стои зад протестите, които бяха организирани в града през март срещу топлоподаването.
  • Заедно със сайта zaPernik.com се старае да очерня дружеството.
  • С любезна негова помощ бил спасен сайта zaPernik.com преди време.
  • Владимиров е избрал да привлича подкрепа чрез негативни действия спрямо едно дружество, благодарение на което се осигурява голяма част от поминъка в града.

МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ЦЯЛАТА СТАТИЯ В ПИК ОТ ТУК.

Очевидно, че в Перник се заформи огромна икономическа, а може би и здравна война. Този журналистически материал доказва това. Както виждате той е разделен угодно на две части – в едната половина се говори галено за инвестиционното намерение на „Топлофикация“, в другото се очерня политика, който се бори за чист въздух в Перник.

Без да е подписано, си личи от къде е поръчан и написан материала, публикуван в пощенската кутия на властта – Агенция“ПИК“. Това обявена война ли е?

Ще продължим следим темата с боклука и парното на Перник!

ВОЙНА! Тежката артилерия на „Топлофикация Перник“ изригна мощно срещу zaPernik.com в националните медии, заради горенето на боклук!

Коментари

коментара