„Валяците“ прегазиха конкуренцията за Купа България! Направиха страхотен жест, като подариха трофея си на…

Пернишкият ръгби клуб „Валяците“ за пореден път безапелационни шампиони в ръгби 7  турнира Купа България. Подариха Купата на бизнесмена Валентин Петров, собственик на стадиона в „Димова махала“.

Валяците мериха сили с конкурентните отбори на своя територия в Перник. В последния момент преди старта на турнира се е оказало, че ръгбистите на Берковица няма да дойдат и така отборите са се състезавали не по групи, а на принципа всеки срещу всеки, каза треньорът на перничани Антонио Любенов. Той е категоричен, че Купата трябва да си остане на стадиона в Перник. Така и се случи.

Задачата на „Валяците“ обаче не е била никак лесна, тъй като в ръгби 7 са мерили сили срещу млади момчета от по над 100 килограма. Въпреки това перничани отново не разочароваха и взеха Купа България. Втори след тях се наредиха „Варварите“, а трети – „Локомотив“.

Това е последния мач, който „Валяците“ играят на стадиона в кв.“Димова махала“. Припомняме, че теренът е частен и е поискан от собственика, а Община Перник предостави на яките момчета базата в село Дивотино, която скоро ще бъде пригодена, за да посрещне старта на новото ръгби първенство.

Като истински шампиони не само на терена, но и в живота, „Валяците“ отново подариха извоюваната Купа, този път на бизнесмена Валентин Петров. Като спомен оставиха и топка с подписите на всеки ръгбист. А защо точно на него? Отговорът дава самият треньор на „Валяците“:

„Ние купи нямаме, защото нямаме място къде да ги държим. Имаме традиция да подаряваме всяка година купите си на хората, които са ни помогнали най-много за тях. Единодушно след турнира, който се проведе в неделя и го спечелихме за първи път – Купа България Ръгби 7, ние решихме да дадем купата на господин Петров. Благодарим му, че ни предостави стадиона да изиграем този мач, както и през останалите 14 години“, каза треньорът Любенов, предаде ТВ Кракра.

„Много перничани ни питат защо ни взе стадиона. Искам да уточня, този стадион е негов и 14 години той ни преотстъпи да играем на него без да иска нито една стотинка, даже ни е помагал човека. Така, че не го винете, стадиона си е негов, има си бизнес проекти. Общината ни е дала стадиона в Дивотино. Моля перничани да се отнасят с уважение към този човек, а не да го хулят, защото стадиона си е негов“, подчерта Антонио Любенов.

„Валяците“ споделиха, че турнирът е трябвало да се играе в Бургас, но благодарение на предоставения терен и домакинството в Перник са спестили 2-3000лв. разходи, а 4-5 момчета нямало да могат да дойдат до Бургас за двата дни.

Бизнесменът Валентин Петров благодари за купата и призова перничани да помагат на ръгби отбора, който прославя града ни.

„Уважавал съм винаги спорта и с удоволствие съм помагал на ръгби отбора в Перник. Те използваха терена безвъзмездно 14 години и побеждаваха. Много съм благодарен на кмета Вяра Церовска и екипа й, че успяха да намерят ново място за тренировки и състезания на „Валяците“. Занапред също ще откликвам с помощ, те са най-славния отбор в града и го заслужават. Приканвам и други хора с възможности и фирми да помагат и на ръгбито, и на спорта в града по принцип“, каза Валентин Петров.

Коментари

коментара