Пернишки пенсионери ядоха сръбски плескавици, пяха и танцуваха в град Лесковац – СНИМКИ

Пернишки пенсионери от новосъздадения Нов съюз на пенсионерите пътуваха до Сърбия на работна среща с пенсионерите от град Лесковац. Освен проблемите, които бяха обсъдени, възрастните перничани ядоха сръбски плескавици, пяха и танцуваха и си спретнаха голям купон, който може да се види на снимките.

Ето какво разказаха за срещата Катя Христова, член на ЦС на НСП пред ZaPernik.com:

„На 5 юни 2018 година обединени от чувството за солидарност и стремежа към свобода и справедливост, влюбени в България, 85 учредители от цялата страна,основаха Сдружение – Нов съюз на пенсионерите (НСП). Този съюз е с хора, уверени в правотата си, вярващи, че обединени,ще поведат възрастните хора към промяна на системата,спиране на корупцията, на бедността и рaзрухата.

Ние,пенсионерите, имаме много време и свобода,вече не сме на работа в определени часове. Имаме достатъчно време, за разходка , четене , срещи с приятели. Обикновено разходките и екскурзиите са с приятели. Обичаме много да пътуваме ,това ни изпълва с радост и въодушевление,прави живота ни пъстър, празничен , с радостно настроение. За това и този път ние посетихме пенсионерите в гр.Лесковац – Сърбия.

Рядко се случва човек да има голямо щастие, щастливо събитие, което да бъде продължително. На тази среща присъстваха Председателят на НСП инж.Петър Петров,Васил Щраков,Цветан Азманов,Катя Христова и Тодорка Рангелова. На тази традиционна среща се проведе с пресконфeренция с ръководството на сръбските пенсионери с Председател Бата Здравкович. Инж.Петър Петров запозна ръководството с Уставът и целите на новия  съюз. Останаха въодушевлени от нашия опит. Въз основа на това,те ни предоставиха техния Устав за работа. След деловата част бяхме заедно на вечеря ,където пяхме и играхме от сърце. На другия ден имахме свободна програма да разгледаме празника на плескавицата. Бяхме удовлетворени и вдъхновени от това,което видяхме. Тази среща ни зареди с думите на поета Ив.Вазов -„Не се гаси,туй що не гасне“. След това на 29 август след обяд си тръгнахме, изпратени с много овации и  усмивки.

 НСП ще продължава да работи за каузата на възрастните хора,ще продължаваме да се притичваме на помощ,да защитаваме слабите,онеправданите,унизените. Такива са целите на Новия Съюз на Пенсионерите.

 Ръководството на НСП ще се впечатлява от умните и можещите“.