Кметът на Перник Вяра Церовска за горенето на боклук в ТЕЦ-а: Нищо не може да се сключи тихомълком…

Предложението на ТЕЦ-а на Перник да гори боклук разбуни духовете не сам сред перничани, но и сред общинските съветници в града. 

Въпреки, че новината не е от вчера, а от преди няколко месеца, едва сега се разшумя за намеренията на „Топлофикация“, а срокът за възражения изтича до 6-ти септември.

Лидерът на БСП в Перник Кирил Леонтиев попита кмета на Общината Вяра Церовска какви са тези намерения на Топлофикация и защо обществото няма информация за случващото се.

В отговор кмета на града отговори, че в Община Перник са входирани възражения от граждани за инвестиционните намерения на „Топлофикация Перник“. Предвижда се и обществено обсъждане, когато изтекат сроковете на обявлението, които са до 6-ти септември. Ще има добра информационна кампания за обстоятелствата.
„Нищо не може да се сключи тихомълком, след като е качено на сайта на Община Перник. Ваше е задължението в качеството си на общински съветник, ангажиран с проблемите на хората и изразител на тяхната  воля, да следите тези инвестиционни намерения„, заяви кметът Вяра Церовска в отговор на питане на Общинския съветник Кирил Леонов за инвестиционните намерения на „Топлофикация Перник“.
По думите на кмета, в Общината все още не е постъпило възражение от общински съветник.
Във връзка със Закона за личните данни информацията не може да бъде изнесена от Общината, трябва да има съгласие на лицето или институцията, която я е подала.

Коментари

коментара