Шефът на БАБХ фучи за чумата от Стрезимировци: То не беше наркотици в лютеница, лепило в сирене, не мога да приемам мнение от всякакви хора

Конфискувани са 5 килограма месо и количество яйца, обяви на границата  Стрезимировци при град Трън Дамян Илиев – директор на Българска агенция по безопасност на храните, видя zaPernik.com.

„Количеството има значение, но не винаги е фактора. Може един да мине и да хвърли някакви някакви отпадъци и да пренесе заразяването. Вирусът е изключително устойчив, горе-долу три месеца издържа на външна среда. Не е важно колко са минали и колко не са минали, важното е от къде идват и всичко, което е опасно да бъде иззето“, съобщи пред ТвВ „Кракра“ Дамян Илиев.

Директорът на агенцията призова за повече доверие в българските ветеринарни органи. Според него опитите за дисридитации са целенасочени.

„То не беше наркотици в лютеница, лепило в сирене и после започнаха да дават акъл как да действаме“,каза Илиев.

„След като цяла Европа е съгласна с начина по който спряхме заразата, това е. Ние спряхме заразния дерматит, спряхме шарп преди 7-8 години, спряхме син език, така че имаме достатъчно примери, с които доказваме, че агенцията работи както трябва“, допълни шефът на Агенцията по храните.

„Не мога да приемам мнение от всякакви хора. Едно е да даваш мнения, друго е да вземаш решения“ каза Илиев.

Коментари

коментара