Шофьор без книжка помля четири паркирани автомобила в Перник

Четири паркирани автомобила са били ударени в Перник.

Случката се е разиграла на 27 юли вечерта, когато бил подаден сигнал в полицията на тел. 112. Органите на реда установили, че на ул. Оборище“ и ул. „Ален мак“ са ударени паркирани „БМВ“, „Мерцедес“, Фиат“ и „Опел“. Водачът, причинил сблъсъците напуснал местопроизшествията. При удар в БМВ – то му се откъснала бронята и останала на място. Полицаите го открили когато се забил в четвъртата кола, Фиат. Оказало се че това е 51-годишният Б.Д. от столицата, който управлявал „Мерцедес“ без гражданска отговорност и свидетелство за правоуправление. Било изяснено, че мъжът е с множество заболявания и най-вероятно му е прилошало. При изпробването му с техническо средство за алкохол се оказало, че пробата е отрицателна.

Започнато е досъдебно производство и работата по изясняване на случая продължава.

Бързи производства. Пет бързи производства са започнати през почивните дни.

С рекордните 3, 58 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобила си марка Фолксваген „Голф“ перничанина М.Й./60 г./. Мъжът бил проверен на 27 юли, на входа за гр. Радомир. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. по Закона за МВР.

На 28юли, около 01, 00 ч., в радомирското с. Д. Диканя бил проверен лек автомобил „Ауди А6“, управляван от столичанката Г.Х./41 г./. При изпробването й с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 38 промила. Отказала кръвна проба за химичен анализ и поради медицински причини не е задържана за 24 ч.

Отново на 28 юли, около 22,00 ч., в гр. Радомир бил проверен товарен автомобил Фолксваген „Кади“, шофиран от 60-годишният Л.Н. от с. Радибош. При изпробването му с дрегер били отчетени 1, 60 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч.

С 1, 25 промила алкохол в кръвта е управлявал Рено „Клио“ радомиреца С.Т./29 г./ Той бил проверен на 30 юли през нощта, на ул. „Р. Даскалов“ в гр. Радомир. Взета му е кръвна проба и е задържан за 24 ч.

Перничанин е задържан за шофиране на автомобил с чужди регистрационни номера. На 28 юли, в областния град бил проверен лек автомобил „Мерцедес“, собственост и управляван от В.Д./60 г./. Органите на реда установили, че регистрационните табели са от друго превозно средство. В.Д. бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на случаите продължава.

Коментари

коментара