Във връзка с плъзнал слух за язовирната стена в Перник, ВИЖТЕ ИСТИНАТА!

След обаждане на гражданин на телефон 112 с изявлението, че се е напукала язовирната стена на язовир „Студена“ в Перник гърмят слухове, че язовира се е спукал.

Искам напълно да опровергая тази информация. Проверка е направена от ДАНС, полиция, областна администрация и ВиК Перник. Категорично се отхвърля това нещо„, каза пред zaPernik.com областния управител на Перник Ирена Соколова.

Обемът на язовира е в допустимите граници се изпуска регулярно в продължение на седмица. Абсолютно всичко с язовира е наред„, каза областния управител на Перник.

В момента се извършват издирвателни действия, за да се установят и заловят източниците на фалшивата новина.

АКТУАЛНО: ПЕРНИШКАТА ПОЛИЦИЯ СЪЩО ОПРОВЕРГА СЛУХА ЗА СПУКАНА ЯЗОВИРНА СТЕНА В ПЕРНИК! НЯМА НИЩО ВЯРНО В ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ! 

Стената на язовир „Студена“ е в добро техническо състояние и няма място за безпокойство сред жителите на Перник. Това провери кметът на Общината Вяра Церовска след подаден сигнал на телефон 112, който се оказа фалшива тревога. Язовирната стена е проверена от специалисти, които са констатирали изправността на съоръжението. За случая са информирани всички институции“, съобщиха за zaPernik.com от Община Перник.

Зам.кметът Владислав Караилиев направи живо излъчване от язовирната стена, за да покаже състоянието й. Вижте видеото:

Така, че няма никаква опасност за Перник! Споделете истината!