Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета си консула на Чикаго Людмила Тасева и перничанина Станислав Станимиров, който е основател на тамошния център “Магура“

Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета си консула на Чикаго Людмила Тасева и перничанина Станислав Станимиров, който е основател на тамошния център “Магура“, където се събират много българи. Те обсъждаха бъдещи стъпки за побратимяването на двата града.

„Смисълът на тази среща е да направим един мост между всички перничани, да бъдем заедно независимо от разстоянията. Ние мислим, желаем и мечтаем Перник да бъде различен, по-красив и по-отворен. Затова ще работим за реализирането на един важен и сериозен проект за града. С него ще поставим началото на един по-основен и дългосрочен договор, с който ще можем да реализираме много общи цели“, заяви кметът Вяра Церовска.
В тази връзка консулът на Чикаго Людмила Тасева не скри, че се чувства много добре в България, особено по поводи, които ще засилят двустранните отношения между двете страни.

„За мен е огромно удоволствие, че ще мога да ви окажа каквото и да е съдействие в тази насока. Познавам се със Станислав Станимиров, тъй като той е част от група активни млади хора с развит център в град Чикаго. Така че имате подкрепата на цялото Генерално консулство , разбира се в мое лице и в лицето на Генералния консул Иван Анчев, който винаги подкрепя такива инициативи. Ще направим всичко възможно да развием освен побратимяването и откриването на нови перспективи за Перник. В наше лице ще получите необходимата приятелска подкрепа“, посочи Людмила Тасева.

„Смятам , че тази инициатива е чудесна и с каквото можем бихме я подкрепяли завинаги . Мъчно ни е за родината, искаме да помагаме, много са хората като нас , не сме само от Перник. На всички нас ни липсва града и страната. Благодаря ви за всичко, затова, което правите сега. Истински се надявам Перник да бъде сред най-добре развиващите се градове“, каза Станислав Станимиров и сподели, че е много щастлив, че фестивала Сурва се разраства, защото има много топли спомени за този празник.

В срещата взеха участие още зам.-кметовете на Община Перник, секретарят и кметът на кметство „Изток“.