Кметът на Изток Емил Костадинов взима мерки срещу наводненията в квартала

Предприета са необходимите мерки по почистването на облицовъчната канавка на входа на Перник, при местността „Ладовица“ ,в кв. „Изток“. Превантивните дейности са взети от Община Перник и кметство „Изток“.

„Този проблем е от дълги години, след всеки обилен дъжд се получават наводнявания. С общинското предприятие „Флор“ изчистихме облицовъчната канавка , която не беше почиствана повече от 20 години“, заяви кметът на „Изток“ Емил Костадинов. Той изрази надежда, че по този начин ще се облекчи потока на водата.

„Бяха събрани и изрязани храстите и дърветата. Над 4 камиона бяха изчистени боклуци. Надявам се да има ефект от тази наша дейност. Бяха подменени и капаците на дъждоприемните шахти, за да може водата да оттича по-лесно“, уточни Костадинов.

По негови думи, шахтите на улиците „Благой Гебрев“, „Рашо Димитров“ и „Юрий Гагарин“ са почистени още в началото на пролетния сезон.

За съжаление обаче канализацията е в окаяно състояние на територията на града и не отговаря на съвременната ситуация в момента. През последните години сме свидетели и на обилни количества дъждове, които се изсипват за кратко време и остарялата канализационна мрежа не може да ги поеме.

„На този етап сме направили каквото можем. Надявам се след като влезе водния цикъл да бъде решен кардинално проблема“, посочи Емил Костадинов.

Коментари

коментара