С какво ще бъде по-различен празникът на киселото мляко в Трън?

Предстоящото издание на Празника на киселото мляко, което ще се проведе в град Трън ще бъде с по-разширена тематика. Това сподели директорът на дирекция „Устройство на територията общинска собственост и инвестиционна политика“ в Община Трън Евгения Такова в ефира на радио „Фокус„.

Празникът на киселото мляко ще бъде възобновен тази събота след 2-годишно прекъсване. Организатори на събитието са Община Трън, съвместно с „Ел Би Булгарикум“ и фондация „Д-р Стамен Григоров“.

„Празникът тази година ще бъде с по-разширена тематика, като освен традиционното домашно квасено мляко, ще бъдат приготвени домашни сирена, кашкавали, произведения на кулинарното изкуство, ще бъдат представени различни видове мед, сладка. В досегашните издания обикновено се правеше съпоставка между домашно приготвени изделия и популярните вече марки по големите магазини. Тази година се дава шанс на малките млекопроизводители и домакинства, както и на фермерите от района.“, обясни Евгения Такова в ефира на предаването „Добро утро, България“ по радио „Фокус„.