Млади боксьори пишат новата история на Перник, срещнаха се с кмета на града

Един шампион, двама бронзови медалиста и едно четвърто място. Купата и трето място на отборното първенство за юноши. Това е равносметката за пернишкия клуб по бокс Миньор.

Повод за успехите на боксовия клуб Перник стана и срещата между спортистите с треньор Емил Райков и кмета на Община Перник Вяра Церовска. В срещата взеха участие и зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев. В кабинета на кмета младите състезатели се похвалиха с последните си постижения от Отборното първенство за юноши в Благоевград, където са завоювали трето място, както и Европейското първенство за ученици, проведено в Албена.

„Искам да кажа добре дошли на тези момчета, които отличиха за пореден път Перник, показаха колко са отговорни, сериозни и какви истински спортсмени са, както и на техния треньор. Добре дошли! Важно е да ви познават, защото едни такива добри спортисти и труд са пример за всички и най-вече за подрастващите. Спортът ви прави по-отговорни, по-сериозни, по-силни, по-значими, особено когато имате такива големи успехи“, каза Вяра Церовска.


Младите спортисти бяха доволни от вниманието, което им бе отделено и разказаха с подробности за купата и медалите, които са спечелили.

 

Коментари

коментара