Малкият риболовец Николай пребори конкуренцията и стана Номер 1 за втора поредна година на язовир „Слаковци“ – СНИМКИ

Над 30 деца на възраст от 7 до 14 години взеха участие в риболовното състезание на язовир „Слаковци“, което се организира от ловно-рибарско дружество „Сокол“-Брезник. Състезанието е под надслов „Детето риболовец може без дрога“ и тази година се провежда в чест на 120-годишнината от основаването на ловната организация в Брезник, пише сайтът Zapadno.com.

 

В ранното неделно утро деца, родители и роднини се събраха до язовирната стена, където участниците се записаха. Организаторите раздадоха на всеки участник шапки и фланелки с логото на ловната организация, надпис за 120-годишнината и името на спонсора на събитието. Председателят на ловно-рибарско дружество „Сокол“ доктор Валери Величков приветства младите риболовци и им направи инструктаж.

„Уважаеми участници, скъпи родители, за поредна година организираме едно риболовно състезание за деца, което е във връзка със 120-годишнината от създаването на ловно-рибарско сдружение „Сокол“ – град Брезник. Радвам се, че има толкова много участници. Започваме с регламента. Първо – там където има братче или сестриче, който изтегли номера, автоматично му даваме съседната позиция. Ако някой изтегли следващата позиция ще му бъде анулирана и ще се изтегли следващият номер. Какъв е регламентът: Състезанието започва веднага след като се изтегли номерът и участникът заема позиция. До 10:30 часа имаме захранка на мястото. Чичо Цветан е главен съдия на срещата, който в 10:30 дава сигнал за започване на състезанието, което ще продължи до 12 часа. Как определяме точките: знаете, че в язовира има всякакъв вид риба, ако хванете слънчевки ги отделяте, тях ще ги броим – 20 грама слънчевки за 1 точка. Всички останали видове риби – всеки грам риба е 1 точка. Молиме се времето да е хубаво и да имаме най-вече слука.“, обърна се към участниците доктор Величков. Главен съдия на състезанието беше Цветан Георгиев, който освен че даде начален сигнал, зорко наблюдаваше за честното протичане на събитието.

В 12:00 часа съдийската свирка даде сигнал за приключване на риболова. Участниците се наредиха с улова си до кантара, където бяха записани резултатите.
На Първо място се класира Николай Йорданов със 162 точки. Първенецът печели лидерската позиция в състезанието за втора поредна година. Той беше награден с въдица, купа, медал, благодарност и риболовни принадлежности.
Второ място зае Велизар Евгениев със 156 точки, а Третото място беше отредено за Ефти-Емилияна Георгиева със 120 точки.
Велизар и Ефти-Емилияна също получиха купи, медали, благодарности и рибарски принадлежности. Наградите бяха връчени от сина на собственика на фирма „АСРО – ЕМ – Асенови сие“ СД. Награди имаше и за всички останали риболовци – подаръчни комплекти, медали и дипломи за участие.
Риболовното състезание ще се организира за трета поредна година и се провежда със съдействието на брезнишката фирма „АСРО – ЕМ – Асенови сие“ СД. Състезанието беше заснето и от екип на профилирания телевизионен канал „Хоби ТВ“.
Снимки: Zapadno.com

Коментари

коментара