Спряха ТИР-овете през Перник, на шофьорите са подсигурени вода, тоалетни и контейнери за смет

Във връзка преустановеното пропускане на товарни автомобили през ГКПП-Кулата в ОД на МВР Перник е получено разпореждане, преминаването на тежкотоварни автомобили през област Перник посока граничният пункт да бъде спряно. Целта е движението да бъде контролирано и да бъде избегнато образуването на километричните опашки.

Създадена е организация между Областна администрация Перник, ОД на МВР Перник и община Радомир, като мястото определно за престой на камионите е село Старо село.

„По този начин освен постигане на главната цел за контролирано пропускане на движещите се в посока ГКПП Кулата товарни автомобили, бе избегнато допълнителното натоварване на движението по автомагистрала Струма. За по-малко от 1 час, със съдействието на кмета на община Радомир, се осигуриха средства от първа необходимост за водачите” каза д-р Александров.

Към момента на място са подсигурени 200 бутилки минерална вода, 2 химически тоалетни, санитарни принадлежности и 3 контейнера за отпадъци. Ще бъде подсигурен и екип от медици, който при необходимост да окаже спешна помощ на шофьорите.

Коментари

коментара