Валяците подаряват шампионската си титла на Перник

Ръгби клуб Валяците ще подари 32-та си републиканска купа на кмета на община Перник Вяра Церовска, съобщи треньорът Антонио Любенов.
Това не е първият жест, който Валяците правят към кметската управа на града. През 2016 година, когато отново станаха шампиони, Валяците също подариха титлата си на кмета Вяра Церовска с благодарност за оказаната финансова помощ.
„Благодарни сме на Община Перник за оказаната ни подкрепа, веднага бяхме поздравени за титлата“, каза Любенов, цитираран от sportal.bg.
Както ZaPernik.com пръв съобщи, пернишкият тим по ръгби „Валяците“ стана за пореден път шампион на България. В оспорван и достоен мач те победиха като гости на финал „Балканските котки“ в Берковица с 19:34.
Как празнуваха секунди след финала на мача непобедимите Валяци, можете да видите в статията „Валяците“ от Перник станаха отново шампиони на България!
За пернишките ръгбисти предстои да вземат участие в републиканското състезание по ръгби на 2 юни в Бургас, след което ще започнат подготовката си за есента.
Двама състезатели напускат отбора и се връщат във Варна, а четирима местни юноши ще намерят място в състава. Засега пернишките ръгбисти не са оптимисти относно обсъждания евентуален нов формат на следващото първенство – всеки срещу всеки, на принципа на футбола. Ще бъде свързано с много разходи, минимум 500 лв е едно домакинство, каза Любенов, цитиран от sportal.bg.

Коментари

коментара