Деца играха на турнир по футбол в подкрепа на Кирчо в Ярджиловци, организаторът Радослав пред zaPernik: Малко по малко градим надежда за едно младо момче

Младежи от пернишкото село Ярджиловци се организираха на футболен турнир, а спечелените средства дариха за болния Кирчо.

 

Всяка вечер, ако преминете покрай училището в село Ярджиловци можете да видите младежи да ритат топка. Малки и по-големи, децата от селото се събират от всички махали за да играят футбол на малки вратички, а подвикванията им се чуват до тъмно.

Преди дни един от младежите – футболистът Радослав Николов организира футболно състезание за момчета до 12 годишна възраст. В детския турнир се включиха общо 6 отбора, от които три бяха от селото, един от кв. Тева, един от град Батановци и един отбор от над автогарата в Перник, каза Радослав за ZaPernik.com.

За участие организаторите събирали по 2 лв. вход, а накрая имало и парична награда.

Шампиони на турнира станали по-големите момчета от село Ярджиловци, които единодушно дарили наградата за лечението на болния Кирил от същото село.

„Финалът играхме с отбор на име Атлетикос, те са от Перник момчетата. Бихме ги с 4 гола разлика. Като играхме си казахме : този мач е за Кирчо! Постигнахме целта си, за което съм много доволен и много благодаря на момчетата, които дойдоха на организирания турнир с цел помагане за лечението на Кирчо“, каза пред ZaPernik.com организаторът Радослав .

„С Кирчо израснахме заедно и за мен е много скъп приятел. Уви, живота му се преобърна, но вярвам че ще се справи, той е кораво момче, не един или два пъти ми го е доказал“, добавя още Радослав.

На въпроса как му хрумна да организира турнир по футбол в селото, той добави : „Аз съм футболист и просто от вътре нещо ме подтикна да направя турнира. Много съм благодарен на момчетата, които дойдоха. Малко по малко ние градим, градим надеждата за едно младо момче, на което живота е пред него!“

Коментари

коментара